Wethouder Groot opent het nieuwe Respijthuis

Wethouder Groot opent het nieuwe Respijthuis en de dagbesteding bij zorgboerderij voor mensen met dementie de Leeuwenhof aan de Middenweg in Heerhugowaard.

 

De Leeuwenhof is een woonboerderij voor mensen met dementie, aan de Middenweg 22 in Heerhugowaard. Ze bestaan 5 jaar.

Ze hebben nu een uitbreiding gerealiseerd voor dagbesteding plus twee kamers voor respijtzorg zodat mantelzorgers even op adem kunnen komen. Een leuk detail: vanuit de dagbesteding kijk je door een raam in de stal van de pony's.

 

De Leeuwenhof is een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. Zodanig ingericht dat er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven kan worden aan de bewoners. De boerderij is opgedeeld in twee woongroepen met elk 6 appartementen. Elke woongroep heeft de beschikking over een eigen woonkamer en keuken. Daarmee biedt De Leeuwenhof een huiselijke omgeving waar de bewoners op een warme en veilige manier kunnen wonen.

 

De stolpboerderij ligt centraal in Noord Holland nabij Alkmaar in Heerhugowaard-Zuid, midden tussen de wijken Butterhuizen en Stad van de Zon. Hoewel de locatie een landelijke uitstraling heeft zijn de meeste voorzieningen in de wijk op loopafstand.

De Leeuwenhof Zorg heeft ook een locatie in Sint Pancras: De Volle Aandacht.

Bewoners kunnen hun eigen meubels en dergelijke meenemen zodat ze zich thuis voelen.