Gele Lijn HugoHopper geopend

Op een stralende morgen van de eerste dag in mei werd om 11:00 uur de nieuwe lijn van de HugoHopper officieel geopend. Deze gele route die naar Langedijk en Sint Pancras rijdt met mooie stoppunten bij o.a. de Kunstkerk/het Witte Kerkje, Sporthal de Oostwal, de Geist, de Kinderboerderij en de Broekerveiling is als vijfde route aan de bestaande vier van de HugoHopper toegevoegd.

 

Voorzitter Dik van Bruggen startte met een korte samenvatting over het ontstaan en het aanbod van de Hugohopper. De behoefte aan deze vorm van vervoer voor onze Dijk en Waarders is heel groot. Het afgelopen jaar zijn er bijna 50.000 mensen vervoert. Hij noemde ook met name de goede samenwerking met voormalig wethouder Annette Groot en de gemeente. Daarna werden diverse medewerkers in het zonnetje gezet die zich voor de nieuwe gele lijn sterk hebben gemaakt. Vervolgens kreeg wethouder Ester Leibbrand het woord en opende zij de nieuwe lijn.

Chauffeur Kees Rus maakte er een mooie rit van en wist veel te vertellen over de haltes die we tegenkwamen en liet ons weten dat het ook mogelijk is om langs de route te worden opgehaald.

Senioren Dijken Waard heeft deze morgen met een traktatie en een kaart de HugoHopper veel succes toegewenst.