Start spoorondertunneling Zuidtangent

Ondertekening van realisatie-contract spooronderdoorgang Zuidtangent. Vlnr. René van Deuveren (Hegeman Bouw&Infra), Nils Langedijk (gemeente Dijk en Waard) en Harro Homan (ProRail). Foto: ProRail

Eindelijk was het dan zo ver: op 24 oktober 2023 werd een start gemaakt met de langverwachte ondertunneling van het spoor in de Zuidtangent!

 

Bouwer Hegeman Bouw & Infra tekent op dit historische moment samen met ProRail en wethouder Nils Langedijk namens de gemeente de contracten. Prominent op de foto aanwezig is de schep die hij van zijn voorganger Monique Stam kreeg, die hem op haar beurt lang geleden ontving uit handen van de (toen nog:) Senioren Heerhugowaard met de woorden "die schop mag pas in de grond als ook de financiering rond is".

 

Dat is gelukkig nu het geval, ondanks een miljoenentegenvaller bij de aanbesteding. Maar nu gaat het toch echt gebeuren. Die eerste schop gaat naar verwachting in september 2024 de grond in, in maart 2025 zal het spoordek geplaatst zijn waarna het echte tunnelbouwen kan beginnen. Daarna heeft Hegeman 1,5 jaar om de klus te klaren.


Gemeentelijke berichtgeving

Lees met onderstaande link het volledige bericht op de website van de gemeente.

Download
Krantenartikel Alkmaarse Courant
231025 NHD-Bouwer spooronderdoorgang bek
Adobe Acrobat document 135.3 KB