Hugo-Oord wordt Ons Raathuis

Op dinsdag 11 juni was de feestelijke opening van 'Ons Raathuis', de nieuwe locatie van de Pieter Raat Stichting die het oude Hugo-Oord vervangen heeft.

Ons Raathuis aan het Rembrandt Erf bestaat uit twee zorgvilla’s: op nummer 40 en op 41. Nummer 40 is nu geopend en verwelkomt de huidige bewoners van de Meerzorg-4 in de Raatstede. Op nummer 41 wonen binnenkort mensen met een dementie die nu nog op de wachtlijst staan.

 

Na een kort welkomstwoord door Paul Jeroen Verkade, zorgmanager en voormalige kwartiermaker, is het woord aan de wethouders Ester Leibbrand en John Does. Zij benadrukken hoe belangrijk de functie is die de Pieter Raat Stichting vervult in onze gemeente: warme en persoonlijke zorg voor onze ouderen die dat zo hard nodig hebben.

 

Meedoen & sociale inclusie

Blijven meedoen, ook met dementie. ,,Dat is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe locatie aan het Rembrandt Erf. Pieter Raat stimuleert en faciliteert senioren in de wijk en bewoners van Ons Raathuis, ook wel bekend als het nieuwe Hugo-Oord, om zoveel mogelijk deel te (blijven) nemen aan het leven en de activiteiten in de omliggende wijken. Om contact te houden met de mensen, organisaties en verenigingen in de buurt’’, vertelt Paul Jeroen Verkade op hun website.

 

44 bewoners

In beide zorgvilla’s aan het Rembrandt Erf, nabij Hugo-Waard in de Schilderswijk, is plaats voor 22 bewoners (totaal dus 44). De gebouwen liggen naast elkaar en worden omgeven door een besloten tuin, zodat de bewoners makkelijk naar buiten kunnen. Op de begane grond zijn meerdere gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een keuken/eetkamer, een actieve en een prikkelarme huiskamer en een activiteitenruimte. De ruime zorgstudio’s bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. De panden worden tezamen Ons Raathuis genoemd. “In Ons Raathuis koken de zorgverleners, vrijwilligers en naasten zelf met bewoners”, vertelt Paul Jeroen. Uiteraard wordt het pand duurzaam en energiezuinig en is alle moderne zorgtechnologie aanwezig. “De kwaliteit van leven in deze laatste fase staat voorop.”

 

Impressies

Bekijk de video van de opening hiernaast en de foto's in de galerij hieronder (klik erop voor vergroting) voor een indruk van de toespraken en feestelijkheden.