Ester Leibbrand wethouderskandidaat

Het is de fractie en het bestuur van Senioren Dijk en Waard gelukt om in korte tijd een opvolger te vinden voor wethouder Annette Groot. Zij dragen trots Ester Leibbrand voor als wethouder. De raad besluit op dinsdag 23 januari of Ester de nieuwe wethouder wordt van de gemeente Dijk en Waard. Dan staat haar benoeming op de agenda van de raadsvergadering.  

 

Annette Groot maakte eerder deze maand bekend vanwege haar gezondheid te stoppen in de politiek en als wethouder. Ester Leibbrand is sinds afgelopen zomer voorzitter van het bestuur van Senioren Dijk en Waard. Zij volgde Annette op. Nu zien de fractie en het bestuur in Ester de ideale kandidaat om Annette ook als wethouder op te volgen. 

 

Ester heeft jarenlang in Heerhugowaard gewoond. Sinds kort woont ze in Noord-Scharwoude. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring. Onder andere als voorzitter van diverse raden van bestuur en als toezichthouder. Vanuit deze rollen heeft ze een breed netwerk binnen de landelijke politiek. Door haar ondernemerschap heeft ze ook een sterk regionaal netwerk. ´To the point´, maakt makkelijk contact en heeft een gezonde ambitie, is Ester in het kort. 

 

Ester heeft al kennis gemaakt met de wethouders van de gemeente Dijk en Waard en de fractievoorzitters van de coalitie. Deze kennismakingen waren positief. Dinsdag 23 januari besluit de raad over de benoeming van Ester Leibbrand als nieuwe wethouder voor de gemeente Dijk en Waard.