Motie wandelbankjes

Senioren Dijk en Waard vraagt om meer wandelbankjes in de gemeente.

 

Voor de fusie van Langedijk en Heerhugowaard werd er in de eerstgenoemde gemeente een Initiatief-campagne gevoerd. Vanuit de KBO is toen een plan ingediend om meer wandelbankjes te plaatsen, goed voor wandelaars, fietsers en ouderen. Vele organisaties en inwoners hebben hun stem hierop uitgebracht waardoor het initiatief wandelbankjes als eerste eindigde. Er zijn tientallen bankjes en/of picknicksets in overleg met de bewoners geplaatst.

 

In het Heerhugowaardse deel van de gemeente bleef het aantal wandelbankjes nog erg beperkt en wij dienden een motie in om hieraan tegemoet te komen. Deze motie werd mede-ondertekend door: VVD, 50plus, D66 en BVNL en behandeld in de gemeenteraad van 10 oktober. 

 

De motie werd aangenomen met 19 stemmen voor en 17 stemmen tegen.