Nieuwe coalitie van start

De ChristenUnie, Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), GroenLinks, Lokaal Dijk en Waard, PvdA en Senioren Dijk en Waard presenteren met trots een nieuw coalitieakkoord. Onder leiding van voormalig gedeputeerde Sascha Baggerman hebben de partijen diverse gesprekken met elkaar gevoerd.

 

Het akkoord draagt de titel: 

Thuis in Dijk en Waard 

sociaal en vooruitstrevend 

 

 

Na plezierige en diepgaande onderhandelingen zijn alle nieuwe coalitiepartijen blij met dit nieuwe coalitieakkoord. Belangrijk is ook dat wij hebben gesproken over hoe wij gaan samenwerken met elkaar. Het vertrouwen in elkaar is groot. Het resultaat is een stevig sociaal beleid, sterke inzet op voldoende betaalbare woningen, actief met maatregelen gericht op verduurzaming, woningisolatie en klimaat en oog voor versterking van het groen en de biodiversiteit in onze gemeente. En dat willen we samen doen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. 

 

Maandag 19 december 2022 om 20.00 uur heeft de nieuwe coalitie een extra raadsvergadering bijeen geroepen om het coalitieakkoord te presenteren aan de gemeenteraad van Dijk en Waard. 

De beoogde nieuwe wethouder financiën is Fred Ruiten namens ChristenUnie, GroenLinks en PvdA. Hij is momenteel fractievoorzitter van de ChristenUnie en heeft veel ervaring op financieel gebied binnen gemeenten. Het voorstel van ChristenUnie, GroenLinks en PvdA om te komen tot één nieuwe wethouder voor het nieuwe college toont wederom een teken van veel vertrouwen in elkaar. 

 

Kortom, volgende week zal er tussen de ChristenUnie, Dijk&Waardse Onafhankelijke Partij (DOP), Groen Links, Lokaal Dijk en Waard, PvdA en Senioren Dijk en Waard een mooi huwelijk gesloten worden, is de overtuiging van de nieuwe coalitie.