Joke Visser reageert op defecte doseerpaal

Henk-Jan den Ouden schrijft in het Noordhollands Dagblad op 17 augustus:

 

Sint Pancras - De doseerpaal in de Vronermeerweg in Sint Pancras was afgelopen vrijdag opnieuw stuk.

,,Politie en ambulance, die via 112 een oproep kregen, konden niet op de plaats van bestemming komen omdat de paal geen doorgang gaf wegens storing.’’

 

(FOTO ERNA FAUST)

 

Dat schrijft Joke Visser van Senioren Dijk en Waard aan het college van b en w. Ze schrijft dat dat wel vaker het geval is en dat dat ook gevolgen heeft voor bijvoorbeeld vrachtwagens.

,,Die moeten keren, met als gevolg een onoverzichtelijke situatie in verband met de naastgelegen sloot en passerende fietsers.’’

De doseerpaal is jaren geleden aangebracht om vooral de verkeersveiligheid van de fietsers te verbeteren. Auto’s moeten telkens een tijdje wachten voordat ze het landweggetje op kunnen. De bedoeling was, dat ze de weg niet meer als sluiproute gebruiken en voor de parallel lopende N245 (Alkmaar-Schagen) kiezen.

Overleg

Maar de paal is regelmatig stuk, waardoor er helemaal geen gemotoriseerd verkeer door kan. Senioren Dijk en Waard vraagt zich nu af, of er de laatste tijd wel overleg geweest is met omwonenden, of dit nog wel de beste oplossing is voor de Vronermeerweg en vraagt of er overleg kan komen met omwonenden en betrokkenen.

Het college antwoordt doorgaans binnen enkele weken.