Dijk en Waard schoon

Sinds december'21 woont de heer Tishauser aan de Jade, met een terras aan de parkvijver tegenover Middenwaard. Maar hij stoort zich erg aan het zwerfaval dat (al dan niet moedwillig) in het water terecht is gekomen.

 

Toen de gemeente aankondigde dat op 19 maart inwoners worden gevraagd om 'zapper' te worden en zelf het zwerfvuil op te ruimen, klom hij in de telefoon om hulpmiddelen te vragen. In eerste instantie kon hij niet geholpen worden, want de standaard zappermaterialen waren voor deze situatie niet toereikend.

 

Dus meldde hij zich via het secretariaat van onze partij bij wethouder Annette Groot, die deze naar de juiste mensen wist door te spelen. De afdeling stadsbeheer reageerde hier adequaat op en op vrijdag 18 maart werd een schepnet met telescopische hengel aan de heer Tishauser overhandigd.

 

Die ging hij meteen uitproberen en was vol lof over de wethouder en de ambtenaren: "Eindelijk eens een top wethouder en ambtenaren die actie ondernemen om een vraag van een bewoner over het schoonhouden van de vijver adequaat beantwoorden. Wij gaan de vijver zoveel mogelijk van plastic etc. ontdoen."